Flere film

På EMU’s tema om global undervisning kan du finde flere film med eksempler på, hvordan børn rundt i verden lever. Især Danidas Verdensfilm, som er små 10-minuttersfilm, er egnede. De har inspiration til undervisningen tilknyttet.

Gadebørn

Tro, håb og hornmusik. Film om Julius Tuba og Julius trækbasun, som bor på et børnehjem i Uganda.

Kampalas B-boys. En film om hvordan breakdance og hip-hop bruges som en magnet, som tiltrækker børn og unge fra gaden og bringer dem sammen i Uganda.

Børnehjem

Fangernes børn. Film fra et børnehjem i Kina. Forældrene sidder i fængsel. I filmen møder vi bl.a. Zhang, som har sagt sit job op for at tage sig af børnene.

Efter fortid. Film om Arthur, Aybek og Julia, som bor på et børnehjem i Bisjkek i Kirgistan. Filmen viser stemninger fra et Kirgisisk børnehjem.

Skole

Learning to be free. En film om munken Owen, der har bygget en skole i Myanmar, fordi børn skal lære demokrati fra starten.

Børnesoldater

Pigesoldaten. En film om en tidligere børnesoldat

Information

The call of Nepal. Filmen viser, at mobiltelefonen har holdt sit indtog i Nepal.

Slum

Balletdrømme i slummen. En film om, hvordan børn i et af Johannesburgs tættest befolkede og fattigste områder danser sig ud af skyggerne fra apartheid og fattigdom.

Leg

Disse to film er ikke Danidas Verdensfilm.

Small faces, dåseskjul i Guatemala. To børn i Guatemala, som leger dåseskjul med dåser, som de selv har pyntet (varighed 04.04 min.).

Small Faces, elastikhop i Zambia. Miriam fra Zambia kan lide at hoppe i elastik. Hun kan selv lave en elastik af gummi (varighed 03.32 min.).